vineri, 6 aprilie 2012

Lipie umpluta cu carne si cascaval (tip Arais)


Bucataria libaneza mi se pare incredibila. Atatea amestecuri de arome...care mai de care mai surprinzatoare.
O asemenea diversitate nu are cum sa nu te inspire. Plecand de la preparatul "Arais" am pregatit o cina rapida si foarte gustoasa din care a savurat si cel mic foarte incantat.


Ingrediente pentru 4 lipii:

- 500 g carne vita tocata;
- 150 g cascaval ras;
- 2 linguri ulei;
- lipii libaneze;
- 1 legatura de patrunjel;
- 2 frunze menta;
- 1/4 lingurita scortisoara;
- 1/4 lingurita piper;
- 1 lingurita sare.



Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul. Cand si acesta s-a incins, se adauga carnea si se amesteca din cand in cand pana isi schimba culoarea.


Se adauga menta taiata marunt si scortisoara. Apoi se amesteca pana se patrunde complet carnea. 15 minute decand a fost pusa in tigaie sunt suficiente.
Intr-un castron se pune carnea, cascavalul si frunzele de patrunjel taiate.


Se adauga sarea si piperul si se amesteca.


Se ia o lipie, se desprinde de pe margine.


Se umple cu 1/4 din amestec, se apasa pentru a uniformiza umplutura si a o face mai compacta, si se pune intr-o tava. La fel si cu a doua.


Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 5 minute pana se topeste cascavalul.


Se pun intr-un vas cu capac, si se repeta operatia si cu celelalte doua.


Se servesc simple sau cu salata.



Un comentariu: